29 Temmuz 2014 Salı

Turistik şehrimiz Antalya

Antalya


 Antalyada yaşanırmı,antalya hakkında bilgi,antalya memurlar için nasıl bir yer


Yaz tatili denildiği zaman insanların akıllarına gelen ilk yerlerden bir tanesi olan Antalya, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bir ildir. 1980 yılı itibari ile gerek iklim koşulları gerekse bu koşulların beraberinde getirmiş olduğu yenilikler ile birlikte hızlı bir şekilde gelişmeye başlamıştır. Burada geçim kaynağı genel olarak turizm gibi görünse de aynı zamanda ticaret ve tarım da bölgenin geçim kaynağıdır. Çok farklı uygarlıkların ev sahipliği yaptığı bölge, bundan dolayı da ülke içerisinde ne fazla antik kenti bünyesinde barındıran il olarak da bilinmektedir. Ancak bu medeniyetleri bünyesinde barındırsa da hiçbirinin başkenti olmamıştır. Antalya’nın ilçeleri ise Akseki, Alanya, Döşemealtı, Finike, Gündoğmuş, Kaş, Kepez, Korkuteli, Manavgat ve Serik’tir. Üstelik bu ilçelerin büyük bir kısmı da yerli yabancı milyonlarca kişiyi kendine çekmeyi başarır.


turisti antalya sehir merkezine cekecek alternatifler uretilmeli 11707


Geçim kaynağı tarıma dayalı olan Finike’de yaşayan kişiler genel olarak turfanda sebze ve narenciye üretmektedir. Turizmin ikinci sırada yer alması ancak önemli olmaya devam etmesi sayesinde özellikle de mevsimsel işsizlik sorunu da ortadan kalkmaktadır. Antalya’nın bir diğer ilçesi olan Manavgat ise genel olarak şelalesi ve doğal güzellikleri ile insanların kendine çekmeyi başarmaktadır. Turizm odaklı diğer bir ilçe ise Kaş. Yaz ve ilkbahar dönemlerinde turistleri ağırlayan bu bölge, tatil sezonunda pansiyon, otel işletmeciliği yaparken sezon sona erdiği zaman ise genel olarak çiçek ve meyve, sebze üretimi yapmaktadır. Bunun yanı sıra bölgede balıkçılık da ön planda olan bir iş koludur.


ant


Alanya, belki de turizm denildiği zaman insanların aklına ilk gelen ilçelerden bir tanesi oluyor. Üstelik burada yaşayan kişiler yalnızca turizm olanakları ile ön plana çıkmıyor. Bunun yanı sıra narenciye üretimi konusunda da ülkede önemli bir yere sahiptir. Özellikle de muz üretimi ile şimdilerde Antalya hızlı bir şekilde yükselişini sürdürmektedir. Ayrıca muzun yanı sıra ilçede portakal, malt eriği, mandalina, limon, deniz ürünleri, sebze-meyve, salatalık ve domates üretimi de yüksek sıralarda yer alır. Ve böylece bölge bir yandan turistleri kendine çekerken diğer bir yandan da insanlara iş imkanı sunmaktadır.



Turistik şehrimiz Antalya

Ankara da memur olmak

Ankara memurlar için nasıl bir yer,ankarada polislik,ankara yaşamak için nasıl bir şehir


 


Türkiye’nin başkenti olan Ankara, İç Anadolu Bölgesi’ne bulunan bir ildir. Yüzölçümü olarak göz önüne alındığı takdirde ülkenin 3. büyük ili olarak kayıtlara geçmiştir. Şehir, özellikle de başkent olduktan sonra oldukça hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. İlk başlarda bölgede yalnızca tarım ve hayvancılık yapılırdı. Ancak daha sonrasında ticaret ve sanayi artış göstermeye başladı. Tarım ve hayvancılığın etkisi azalsa da Ankara’nın pek çok bölgesinde tarım yapılmaya devam etmektedir. Şimdilerde Türkiye’nin en büyük 2. ili olan Ankara her sene çeşitli nedenlerden ötürü göç almaya devam etmektedir. Türkiye sınırları içerisinde en fazla üniversiteye sahip olan il olarak bilinen Ankara, üniversite diplomalı kişi sayısı bakımından da ülkenin ortalamasın iki katıdır.


 


Ankara’da yer alan tarihi eserler pek çok kişiyi kendine çekse de asıl ilgi Anıtkabir’e aittir. Yerli yabancı milyonlarca kişi her sene Atatürk’ün huzuruna çıkmak için buraya gelmektedir. İl sınırları içerisinde 13 tane il bulunmaktadır. Bunlar alfabetik sıra ile Akyurt, Ayaş, Beypazarı, Çankaya, Elmadağ, Evren, Güdül, Kalecik, Keçiören, Mamak, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle’dir. Bu iller arasında yer alan Çankaya genel olarak eğitim bölgesi olarak adlandırılmaktadır. Bölge içerisinde 10 adet üniversitenin yanı sıra 102 tane de lise bulunuyor. Beypazarı ilçesi ise genel olarak iki ya da üç katlı olan konakları ile meşhur olmuştur. İlk katları taş olan bu konakların üst katları ise genel olarak ahşaptan imal edilmiştir. İlçede bulunan pek çok fabrika sayesinde işsizlik oranı pek çok yere göre daha düşüktür.


 


Genel olarak hayvancılık ve tarım ile uğraşılsa da Sincan ilçesinde burada yaşayan bir kesim her gün çalışmak için merkeze giderler. İpek Yolu’na yakın bir bölgede olması, tarih sahnesindeki yerini de sağlamlaştırmıştır. Ancak Ankara yalnızca tarihi bakımından sahip olduğu önemle bilinmez. Bunun yanı sıra sürekli olarak gelişen il, beraberinde pek çok farklı sektörün de gelişmesine yardımcı olmuştur. Bunların başında ise konaklama ve eğlence sektörü geliyor. Şehre gelindiği zaman da görülebileceği üzere insanlar burada istedikleri her türlü şeyi oldukça rahat bir şekilde bulabilmektedir.



Ankara da memur olmak

Amasya nasıl bir yerdir?

Amasya


 


MÖ 5500 yıllarında başlayan tarihi günümüze kadar oldukça başarılı bir şekilde sürdürmeyi başaran Amasya, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Hitit Uygarlığı ile başlayan yerleşimler günümüze kadar sürdürülmüş ve böylelikle de pek çok farklı uygarlık onlarca değişik eseri ardında bırakmıştır. Üstelik Osmanlı döneminde de pek çok şehzade, Amasya sancağına gelmiş ve birçok güzel eseri insanlara armağan etmiştir. Daha sonrasında ise Kurtuluş Savaşı vesilesiyle bu şehir yeniden ön plana çıkmayı başardı. Amasya ilinin 7 ilçesi bulunuyor. Merkez, Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon, Suluova ve Taşova ilçeleri arasından yüz ölçümü olarak en geniş olanı ise Merkez ilçesidir.


amasya


Merkez ilçesinin dışında Göynücek ilçesi, 4 tane ilin ortasında yer alan bir ilçedir. Bu ilçe Amasya, Tokat, Çorum ile Yozgat’ın tam ortasında bulunuyor. Gümüşhacıköy, Doğu Roma İmparatorluğu’nun en iyi şehrine de ev sahipliği yapmıştır. İlçede yer alan 4 tane gölet bir taraftan sulamaya yardımcı olurken diğer bir taraftan da içerisinde yer alan balıklarla bulunduğu bölgeye hareket katmaktadır. Amasya’nın diğer bölgelerine nazaran ekonomik olarak daha az gelişmiş olan bu bölgede bir tane ip fabrikası ile 2 tane un fabrikası bulunmaktadır. Tütün üretilen bölgede çeşitli tarım ürünleri yetiştirilse de aslında ilçedeki halk genel olarak hayvancılık ile uğraşmaktadır. Hamamözü ilçesinde ise sanayi çok çok azdır ancak bunun yerini tutacak kaplıcalar ve tarım bulunmaktadır. Kaplıcaların çok ön planda olması ile birlikte bölgede kaplıca turizmi gelişmiştir ve pek çok otel, sosyal tesis burada kurulmuştur.


amasya2


Tarihi olarak geçmişi olan diğer bir ilçe de Merzifon. Özellikle sivil uçuşlara açılmış olan hava alanı sayesinde insanlar gerek Amasya’ya gerekse pek çok yere bu hava alanı üzerinden rahatlıkla gidebiliyorlar. Şeker fabrikasının kurulması ile birlikte gelişme kazanan Suluova ilçesinde yer alan zengin linyit yatakları, bölgenin çok daha büyük bir öneme sahip olmasını da sağlamaktadır. İlin 4. büyük ilçesi olan Taşova ise geçmiş dönemlerde Tokat Erbaa ilçesine bağlı olsa da daha sonrasında buradan ayrıldı ve Amasya’ya bağlı bir ilçe oldu.



Amasya nasıl bir yerdir?

27 Temmuz 2014 Pazar

Ağrı yaşamak için nasıl bir yer

          Ağrının nüfusu,ağrı nasıl bir yer,ağrıda memur yaşamı,tayinim ağrıya çıktı


Plaka:04


 Nufüs


Toplam145,357      Kır:35,158     Şehir110,199

İsmini, sınırları içerisinde bulunan dağdan almış olan Ağrı, Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde bulunan bir şehirdir. Şehir içerisinde çok fazla köklü uygarlığın bulunmamasının en büyük nedeni ise bölgenin genel olarak geçiş kapısı olmasıdır. Yani pek çok medeniyet Orta Asya’dan Anadolu’ya geçiş yapacakları zaman bu ilin sınırları içerisinden geçmiştir. Bölgenin şartları gereği burada yaşayan kişilerin temel geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Endüstrinin çok fazla gelişmemesine rağmen düzlük alanlarından verim alınması sayesinde pek çok ürün burada yetiştirilebilmektedir. Ağrı merkezine yakın bölgelerde tarım ve hayvancılığın yanı sıra arıcılık da yapılmaktadır. Şehirdeki ilçeler Merkez, Doğubeyazıt, Patnos, Diyadin, Taşlıçay, Eleşkirt, Tutak ve Hamur’dur.


Ararat Mountain MountainArarat AgriMountain


Ağrı’da bulunan Doğubeyazıt ilçesi ilin en fazla gelişmiş ve tarihi bakımından en eski ilçesi olarak da bilinmektedir. Ağrı’nın tarihinde oluşmuş olan pek çok şey aslında bu ilçede meydana gelmiştir. Akarsu havzası ve toprak yapısının farklı oluşu sayesinde bu bölgede pek çok farklı tarım ürünü yetiştirilebilmektedir. Diğer ilçelere nazaran hızlı bir şekilde büyüyüp gelişmeye devam eden şehirde buna bağlı olarak da iş yeri, konut, ticari bölge, otel gibi alanların sayısında bir artış meydana gelmiştir. Şehrin en önemli özelliği ise Gürbulak sınır kapısı. İran sınırında bulunan bu kapı sayesinde ülkeye giriş çıkışlar yapılırken şehrin önemi de kat be kat artmıştır.


Ağrı


Nüfus bakımından en kalabalık ilçe ise Patnos. Çeşitli geçiş yollarının kavşağı görevi gören ilçe, bundan dolayı gelişmesini günümüzde bile sürdürmektedir. Diyadin ilçesi ise genel olarak kaplıcaları ile meşhurdur. İlin geneline yayılmış olan tarım ve hayvancılık kendini burada da göstermiştir. Bölgede genel olarak akrabalar yaşamaktadır. Merkez ilçe olan Ağrı’nın iklimi oldukça soğuktur. Ormanlık alanının çok az olmasından dolayı halk ağırlıklı olarak tarım ile uğraşmaktadır. Eski dönemlerde Ağrı Dağı Üniversitesi adı verilmiş olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, gerek il içerisinde gerekse ülkenin dört bir köşesinden onlarca farklı öğrenciye de eğitim vermeye devam etmektedir. Ağrı iline gelmek isteyen kişiler hava yolu ve kara yolu ile bu şehre ulaşabileceklerdir.



Ağrı yaşamak için nasıl bir yer

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Afyon memurlar için nasıl bir yer ?

Afyonkarahisar


 


Ege Bölgesi sınırlarında yer alan Afyonkarahisar, ilk olarak Hitit egemenliğine girdi ancak daha sonrasında Lidya ve Frigya egemenliğine geçmiş oldu. Şehir, yapılan nüfus araştırmaları sonrasında da belirtildiği gibi genç bir şehir olarak öne çıkar. Çünkü 25 yaş altı nüfusun sayısı her geçen gün artmaktadır. Şehrin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise Afyonkarahisar’ın Batı Anadolu’da bütün yolların birleşmiş olduğu kavşak noktası olmasıdır. Yani ülkedeki pek çok şehre gitmek isteyen kişilerin yolu bu şehirden geçer. Şehrin iklimi oldukça serttir. Kış ve ilkbaharda oldukça fazla yağış alır. Tipik bir karasal iklime sahip olan bölgede en sıcak ay Temmuz iken en soğuk ay Ocaktır.


afyon merkez


Bölgede yaşatan insanların temel olarak geçim kaynağı gıda ve mermerdir. Bunun yanı sıra yumurta, tavuk ve et konusunda da Türkiye et ve yumurta borsasına bire bir etki eden bir şehirdir. Ülkenin termal başkenti olan Afyonkarahisar, ayrıca ülkedeki en fazla termal yatak kapasitesine sahip olma özelliğini bünyesinde barındırır. Buna bağlı olarak da ülke içerisinde en fazla tesis yine bu bölgede bulunuyor. Gıda konusunda yalnızca et, yumurta ve tavuk konusunda söz sahibi değildir. Bunun yanı sıra haşhaş, kaymak, sucuk, ekmek kadayıfı, Napolyon kirazı, arpa, buğday ve Kızılay Maden Suyu gibi pek çok farklı konuda gerek ülke gerekse dünyada isim sahibi olmayı başarmış olan bir şehirdir.


3513848afyon afyon merkez


Afyonkarahisar’ın ilçeleri ise Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Şuhut, Sultandağı, Sincanlı, Sandıklı, Kızılören, Dazkırı, Dinar, İscehisar, İhsaniye, Emirdağ, Evciler ve Hocalar’dır. Çok fazla ilçesi olan ilin tüm ilçeleri, tarihin belirli zamanlarında insanların yaşadığı ve bundan dolayı da birbirinden farklı tarihi eserlerin ortaya çıktığı bölgelerdir. İlçeler arasındaki Dinar ise ilin merkez şehrinden sonraki en fazla nüfusa sahip olan ilçesi olarak da bilinmektedir. İlçe aynı zamanda bölgeleri birbirine bağlayan karayollarını içerisinde barındırıyor. Böylelikle de şehir yalnızca Afyonkarahisar ili için değil, dışarıdaki pek çok il için de önemli olmakta, insanlar hangi nedenle olduğu fark etmez, pek çok dönemde bu ilçeden geçmektedir.



Afyon memurlar için nasıl bir yer ?

18 Temmuz 2014 Cuma

Adıyaman yaşamak için nasıl bir yer

Adıyaman


 


Güneydoğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Adıyaman, 9 ilçeye sahip olan bir şehirdir. Bölge, yapılmış olan araştırmalar sonrasında bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olarak tarih kayıtlarındaki yerini almıştır. Tarihçilerin gösterdiği kaynaklara göre MÖ 40.000 yılından itibaren burada insanlar yaşamaya başlamıştır. Tarihi oldukça eskiye dayandığından dolayı şehrin pek çok yerinde geçmiş dönemlere ait tarihi kalıntıları görmek mümkün. Hatta bu kalıntılar arasında yer alan Nemrut Bölgesi, günümüzde bile pek çok kişinin sürekli olarak ziyaret ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Adıyaman’ın ilçeleri ise Merkez, Besni, Çelikhan, Gerger, Sincik, Tut, Kahta, Gölbaşı ve Samsat’tır.


 


İlk dönemlerinde Gaziantep ve Malatya’ya bağlanmış olan Besni, daha sonrasında Adıyaman’a bağlanmıştır. Bölgede yaşayan kişilerin büyük bir bölümü hayvancılık ve tarım yaparak geçimini sağlamaktadır. Bölgede ayrıca Adıyaman Üniversitesi Besni Yüksek Okulu bulunur. Çelikhan ilçesi sınırlarında yer alan Çat Barajı ile birlikte şehir hızlı bir şekilde kalkınmaya başladı. Gerger de yine Besni gibi öncesinde Malatya’ya bağlı olup daha sonrasında Adıyaman’a bağlanmış olan bir ilçedir. Sincik ilçesi ise diğerlerinden farklı bir şekilde ağırlıklı olarak akrabaların yaşadığı bir ilçe olarak biliniyor. Şehir coğrafi açıdan uygunluğundan dolayı pek çok bitkinin de ev sahibidir. Üstelik bu bölgede oldukça kaliteli ballar üretilmekte, yurtiçi ve yurtdışı pek çok bölgeye satışı yapılmaktadır.


 


Tut ilçesi ise Adıyaman ilinde en zayıf olarak bilinen bölgedir. Ekonomik anlamda zayıf oluşundan dolayı ilçeden belirli aralıklarla başka illere göçler meydana gelir. Kahta ilçesi, tarihi anlamda geçmişi olan bir ilçedir. Bu bölgede yapılmış olan kazılar sonrasında birçok farklı tarihi eser çıkartılmıştır. Özellikle de dünyanın 1. harikası olarak da bilinen Nemrut’a ev sahipliği yapan ilçede tarım yapılmaktadır. Gölbaşı ilçesi ise genel olarak ilin diğer illerle köprüsü görevini görmektedir. Adıyaman ilinin son ilçesi olan Samsat ilçesinde genel olarak Akdeniz iklimi hüküm sürse de son dönemlerde Güney Doğu Anadolu iklimi de görülmeye başlamıştır. Bölgede genel olarak tütün ve tarım ürünü üretilmekte ve üretilen bu ürünlerin satışları yapılamaktadır.



Adıyaman yaşamak için nasıl bir yer

8 Temmuz 2014 Salı

2014 pmyo sonuçları nihayet açıklandı

Uzun bekleme sonunda pmyo sınavı sonuçları açıklandı.Sabırsızlıkla bekleyen polis adaylarımız inşallah hepiniz  kazanmışsınızdır.2014 pmyo sınav sonucuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


2014 pmyo sonuclari


2014 pmyo sınavı sonucu için tıklayın



2014 pmyo sonuçları nihayet açıklandı